Parterapi - samtal som förändrar

Att få till en långvarig relation där vi fortsätter att utvecklas, har roligt, är trygga och känner oss levande ihop är väl något vi alla drömmer om? Att det inte är lika enkelt som det låter kan vi alla rätt snabbt konstatera också...
 

När ni kommer i parterapi så utgår vi från var just ni är i er relation. Vissa par kommer i akut kris efter att t.ex. en otrohet uppdagats, andra par kommer för att konflikterna aldrig tycks kunna lösas och vissa kommer för att de helt enkelt är nyfikna på hur de kan få ett än mer givande parförhållande. 


Beroende på just er situation och era behov så formas samtalen. Vi ser hur era mönster ser ut och vad de underliggande behoven är där i. Vi ser till vad som behöver förändras, och hur det kan gå till. Vi arbetar med att skapa en relation av trygghet där ni kan dela era känslor, tankar och er längtan med varandra. 

De flesta parterapier är upplagda med 90 minuters-sessioner varje eller varannan vecka. Vissa par önskar en mer direkt djupgående parupplevelse och deltar i ett parseminarium alternativt bokar en egen parintensiv.

Hetero, homo, monogam, öppen relation - Oavsett hur ni identifierar er och strukturerar er relation är ni välkomna för en icke-dömande, fördjupande och relationsfokuserad terapi.


Jag arbetar utifrån Imago Relationsterapi och Emotionally Focused Therapy (EFT).
 

Varmt välkomna att höra av er! 

Vad vill jag?
Ibland står par och överväger skilsmässa eller fortsätta ihop. Många känner i det läget att de inte är beredda att gå in i parterapi och arbeta på relationen förrän de bestämt sig. Jag träffar i dessa lägen paret tillsammans, samt var och en separat, för att hjälpa till att skapa klarhet och urskiljning kring vad som är vad.

Bestämt er för att skiljas?
Även om man inte vill finna tillbaka till kärleken vittnar många par om vikten att få tala om hur det blev som det blev. Jag tar emot par som vill reda ut eller få hjälp att komma till en acceptans tillsammans, och inte minst att se hur relationen och ett eventuellt gemensamt föräldraskap framöver kan se ut.